Onderzoeksvoorstel Bouwtuin gehonoreerd door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie

In de Open Oproep Eigentijds Gebruik van Ambachten #2 van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie is het voorstel van Bouwtuin voor een bouwend actieonderzoek met verschillende ambachtelijk makers in houtbouw, leembouw en rietdekken naar de innovatie en bredere toepassing van regionaal beschikbare natuurlijke materialen gehonoreerd met een projectsubsidie. De eerste Bouwtuin wordt als experiment ontwikkeld vanuit Hilversum en de omringende Gooi- en Vechtstreek. De commissie verwacht dat ‘Bouwtuin’ onder andere een belangrijke bijdrage kan leveren aan de realisatie van circulaire woningbouw, dat naar haar mening nog te langzaam van de grond komt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s